• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RESMİ REKLAMLAR
  • Malatya Haber
  • Spor
  • Güncel
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Türkiye
  • Eleman İlanı
  • Dünya Malatya Biyografiler Motaş Hareket Saatleri Malatya Vefat Malatya sondakika haberleri Dini Bilgiler Sağlık Teknoloji Kültür Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
07:59
Malatya'da kontrolden çıkan yolcu otobüsü oto yıkamaya daldı: 8 yaralı
01:38
Malatya'da 2 çocuk annesi kadın eşinin 20'den fazla bıçak darbesiyle öldürüldü
01:37
Malatya'da silahlı ve bıçaklı kavga: 1 yaralı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Arapgir'de festival dolu dolu geçti
Ekonomi
Yayınlanma: 13 Eylül 2022 - 11:35
Güncelleme: 13 Eylül 2022 - 11:35

Arapgir'de festival dolu dolu geçti

Malatya'nın Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, ilçede iki gün süren 25'nci Bağbozumu ve Mor Reyhan Hasat Festivali'ni değerlendirip, "İlçenin tanıtımı için önemli etkinliklere imza attık" dedi.

Ekonomi
13 Eylül 2022 - 11:35
Güncelleme: 13 Eylül 2022 - 11:35
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Arapgir'de festival dolu dolu geçti
Malatya'nın Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, ilçede iki gün süren 25'nci Bağbozumu ve Mor Reyhan Hasat Festivali'ni değerlendirip, "İlçenin tanıtımı için önemli etkinliklere imza attık" dedi.

Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu yaptığı açıklamada, ilçede iki gün düzenlenen festivalin dolu dolu geçtiğini belirtti. Cömertoğlu, "Birkaç yıldır yapılamayan, özlem haline gelen bir etkinliği geçte olsa karar verip en azından bu geleneğimiz ölmesin, üreticimizin alın teri olan bu ürünlerin gündemden düşmesin diye bir hızlı tertip içerisine girdik. Bu festivalimizde Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba'nın, Ataşehir Belediyemizin büyük katkıları var. İstanbul'da bulunan Arapgir Kültür Derneğimizin ve diğer derneklerimizin çok büyük katkıları var. Herkese müteşekkirim. Günü güzel başlattık. Tarih ve kültür mirasıyla öne çıkmış, turizmle anılmaya başlamış ilçemiz 250 yatak kapasiteye çıkmış hotel oda sayımızla hizmet etmeye devam ediyoruz. Üreticisiyle alım garantili ürün yelpazesini geliştirerek biz her yerde lezzetimiz ve güzelliklerimiz var. İlçenin tanıtımı için önemli etkinliklere imza attık. Malatya bürokrasisi yüzünü Arapgir'e dönmüş bizleri destekliyor. Bu vesile ile festivalimize katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.Festivalin 1. gününde Üzüm Teşvik yarışması yapılarak dereceye giren üreticilere plaket takdimi ve yarışma ödülleri verildiğini hatırlatan Cömertoğlu, "İlçemizin Kozluk Çayı mevkiinde Galip Soyman isimli vatandaşın bahçesinde üzüm hasadı gerçekleştirildi. Hasat sonrası Millet Han Butik Hotel de yemek programı gerçekleştirilirken Samime Aydınlar Kültür Merkezinde "Dünden Bugüne Arapgir Köhnü Üzümü ve Mor Reyhanı" konulu panel düzenlendi.

Panele, Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım Gündüz, Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Fakültesi Öğrt. Gör. Dr. Erçin Oksal, Türk Patent ve Marka Kurumundan Uzm. Sucan Kılış Daldal, Tarım İl Müdürlüğünden Zir. Müh. Badin Kılıç, Tarım Danışmanı Zir. Yük. Müh. Ali Kaygısız ve Arapgir Belediyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Cem Tüfekci konuşmacı olarak katılım sağladı.Açılış töreninin sona ermesinin ardından Arapgir Belediyesi Hizmet Binası önünde Aslan Kaya, Nurcan Selçuk, Cemal Öztaş, Özlem Büyük, Kahtalı Mıçı ve Göknur Karadağ sahne aldı.Kaçıranların çok üzüleceği Arapgir Bağbozumu Festivali, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Farklı bir havada geçen ve panayır alanına dönüşen etkinlik, Kozluk Çayı Etkinlik alanında devam etti. Bir yıllık meşakkatli bir çalışmanın karşılığının özel kutlamaların yapıldığı sayılı günlerde, kültür ve sanat etkinlikleri, Türkmen Federasyonu etkinlikleri, resim, heykel, seramik ve taş boyama atölye çalışmalarının yanı sıra çocuklara yönelik atölye çalışmaları ve turnuvalar düzenlendi. Akşam ise kamp ateşi başında Arapgir Belediyesi Musiki Ekibi tarafından yöresel şarkılar söylendi. Halk Müziği Sanatçısı Cengiz Yurtseven, sevilen eserlerini seslendirdiği konser ile Arapgirlilerle buluştu" diye konuştu.
İHA

2022/09/arapgirde-festival-dolu-dolu-gecti-20220913AW71-1.jpg
2022/09/arapgirde-festival-dolu-dolu-gecti-20220913AW71-2.jpg
2022/09/arapgirde-festival-dolu-dolu-gecti-20220913AW71-3.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sadıkoğlu'nun talebi karşılık buldu
Sadıkoğlu'nun talebi karşılık buldu
Kuru kayısı dış ticaretinde düşüş sürüyor
Kuru kayısı dış ticaretinde düşüş sürüyor
Sadıkoğlu: "Nefes kredisi, nefes aldırmalı"
Sadıkoğlu: "Nefes kredisi, nefes aldırmalı"
Özpa Gayrimenkul: Gayrimenkulünüz İçin Güvenilir Çözüm Ortağınız
Özpa Gayrimenkul: Gayrimenkulünüz İçin Güvenilir Çözüm Ortağınız
ilan.gov.tr
Son Haberler
Darende'de 13. pilav şenliği coşkuyla kutlandı
Darende'de 13. pilav şenliği coşkuyla kutlandı
Sadıkoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı
Sadıkoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı
15 Temmuz'da darbecilerin ZPT'sini kullanarak güvenlik güçlerine yardım etti
15 Temmuz'da darbecilerin ZPT'sini kullanarak güvenlik güçlerine yardım...
MÜSİAD Malatya'dan 15 Temmuz mesajı
MÜSİAD Malatya'dan 15 Temmuz mesajı
Malatya'da huzur operasyonları sürüyor
Malatya'da huzur operasyonları sürüyor
Çok Okunan Haberler
Malatya'da feci kaza: 2 hemşire yanarak can verdi
Malatya'da feci kaza: 2 hemşire yanarak can verdi
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Bu aracı gören bir daha dönüp bakıyor
Bu aracı gören bir daha dönüp bakıyor

Ana Sayfa
RESMİ REKLAMLAR
Malatya Haber
Spor
Güncel
Asayiş
Ekonomi
Siyaset
Türkiye
Eleman İlanı
Dünya
Malatya Biyografiler
Motaş Hareket Saatleri
Malatya Vefat
Malatya sondakika haberleri
Dini Bilgiler
Sağlık
Teknoloji
Kültür Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Malatya Haber
  • Malatya sondakika haberleri
  • Malatya Vefat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Bu internet sitesinde açık isimle yazan köşe yazarının yazısı yayımlanır. Mahlas kullanımı yasaktır. Yazar yazdığı yazıdan dolayı doğrudan sorumludur. Yazarın yazdığı yazıların yasal yükümlülüğü birinci derecede yazarı bağlar. Yazarın yazdıkları sitemizin görüşlerini yansıtmaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim