• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RESMİ REKLAMLAR
  • Malatya Haber
  • Spor
  • Güncel
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Türkiye
  • Eleman İlanı
  • Dünya Malatya Biyografiler Motaş Hareket Saatleri Malatya Vefat Malatya sondakika haberleri Dini Bilgiler Sağlık Teknoloji Kültür Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
00:56
Malatya'da traktör kazası: Karı koca hayatını kaybetti
00:52
Malatya'da iş makinesinin altında kalan şahıs hayatını kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Çakır; "Malatya'da 2020 yılında 79 bin 251 hane sosyal yardımlardan faydalandı"
Siyaset
Yayınlanma: 03 Aralık 2021 - 15:27

Çakır; "Malatya'da 2020 yılında 79 bin 251 hane sosyal yardımlardan faydalandı"

“Kentimize 2003-2021 yılları arasında yaklaşık 3,6 milyar TL sosyal yardım kaynağı aktarıldı”

Siyaset
03 Aralık 2021 - 15:27
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çakır; “Malatya’da 2020 yılında 79 bin 251 hane sosyal yardımlardan faydalandı”
 Aile ve sosyal hizmetler alanında yapılan yardımlar ve yatırımlar hakkında bilgi veren AK Parti Malatya Milletvekili Çakır, “Kentimize 2003-2021 yılları arasında yaklaşık 3,6 milyar TL sosyal yardım kaynağı aktarıldı. Sadece 2020 yılında 79 bin 251 hane sosyal yardımlardan faydalandı. Devletimiz sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak nerede bir ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kişi varsa ona el uzatmaya ve destek olmaya devam ediyor” dedi. 
 Bakanlığın çocuklar için sağladığı hizmetlerden bahseden Çakır, Malatya’da kuruluş bakımı altında bulunan çocuk sayısının 197 olduğunu kaydederek, “Kuruluş bakımı altında bulunan çocuklar için 2012 yılından bugüne kadar yaklaşık 153,9 milyon TL harcama yapılmıştır. İlimizde 11 Çocuk Evinde 48 çocuğumuza,  2 Çocuk Evleri Sitesinde 149 çocuğumuza kurumsal bakım hizmeti verilmektedir. Bu noktada son 9 yılda koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuklara yapılan toplam harcama 6,9 milyon TL’yi aşmıştır. Şehrimizde ailesi yanında destek verilen çocuk sayısı bin 441 olup, 2012 yılından bugüne kadar bu çocuklarımız için tahsis edilen Sosyal Ekonomik Destek miktarı 104 milyon TL olarak gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.
Kadın, engelli ve yaşlılara yönelik sağlanan hizmetlerden bahseden Çakır, Malatya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı 2 Kadın Konukevi bulunduğunu belirterek, “12 yılda 3 bin 184 kadın ve bin 906 çocuk olmak üzere toplam 5 bin 90 kişiye hizmet sunulmuştur. 2012 yılında hizmete açılan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden (ŞÖNİM) 9 yılda 17 bin 621 kadın, bin 729 erkek ve bin 909 çocuk olmak üzere toplam 21 bin 259 kişi hizmet aldı.  Bunun yanında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bağlı, 1 Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 45 engelli bireye hizmet sunulmaktadır. Ruhsatlandırılması, finansmanı ve denetimi Bakanlığımız tarafından sağlanan 3 Özel Engelli Bakım Merkezinde hizmet alan 305 engelli vatandaşımız mevcut. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bağlı 1 Huzurevi ile Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 85 yaşlı bireye hizmet sunuluyor. İlimize ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında 2020 yılında 1,5 milyon TL gelir desteği ödemesi yapıldığını ifade etmek istiyorum. Şehrimizde Evde Bakım Yardımından kişi sayısı 6 bin 402. Bu noktada 2006 yılından beri 730 milyon TL ödeme yapılmıştır” ifadelerini kullandı. 
Malatya’da 2020 yılında 79 bin 251 hanenin sosyal yardımlardan faydalandığını aktaran Çakır, “İhtiyaç sahiplerine ulaştırılan kaynak miktarı yıllık 575,9 milyon TL olmuştur.2021 Ocak-Eylül döneminde ise 42 bin 316 hane sosyal yardımlardan faydalanmıştır.   Sosyal yardım miktarı ise 580,4 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Kentimizde 2003-2021 yılları arasında yaklaşık 3,6 milyar TL sosyal yardım kaynağı aktarılmıştır. 2012 yılında başlayan Genel Sağlık Sigortası uygulamasıyla yoksul vatandaşlarımız için 2021 Ocak-Eylül döneminde 357 bin 935 kişi için 838,6 milyon TL prim ödenmiştir. 2022 sayılı Kanun kapsamında, 2021 Ocak-Eylül döneminde 16 bin 422 yaşlımıza 111 milyon TL, 9 bin 92 engelli ve engelli yakınımıza 56 milyon TL yardım yapılmıştır.  2021 Ocak-Eylül döneminde 6 bin 267 çocuk için 6 bin 3 anneye 2,7 milyon TL yardım yapılmıştır. Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında bin 181 kadına 2,7 milyon TL yardım yapılmıştır. Anne veya babası vefat etmiş 18 yaşından küçük ihtiyaç sahibi çocuklara verilen Öksüz ve Yetim Yardımı kapsamında, 2021 Ocak-Eylül döneminde 326 kişiye 311 bin TL yardım yapılmıştır. Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı kapsamında 2021 Ocak-Eylül döneminde 50 kişiye 22 bin TL yardım yapılmıştır” dedi.

bülten
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Kılıç : Sivas’ta Türkiye’yi mezhepsel çatışmalarla bölmeye çalıştılar
Başkan Kılıç : Sivas’ta Türkiye’yi mezhepsel çatışmalarla bölmeye çalıştılar
AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan'dan Özgür Özel'e tepki
AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan'dan Özgür Özel'e tepki
Başkan Bayram Taşkın:
Başkan Bayram Taşkın: "Peygamberimize dil uzatanları şiddetle kınıyoruz"
İl Başkanı Ali Bakan'dan Leman dergisine sert tepki
İl Başkanı Ali Bakan'dan Leman dergisine sert tepki
ilan.gov.tr
Son Haberler
Pütürge'deki arazi yangını büyümeden söndürüldü
Pütürge'deki arazi yangını büyümeden söndürüldü
Malatya'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da traktör kazası: Karı koca hayatını kaybetti
Malatya'da traktör kazası: Karı koca hayatını kaybetti
Malatya'da Büyükşehir Belediyesinden Muharrem İftarı
Malatya'da Büyükşehir Belediyesinden Muharrem İftarı
Malatya'da iş makinesinin altında kalan şahıs hayatını kaybetti
Malatya'da iş makinesinin altında kalan şahıs hayatını kaybetti
Çok Okunan Haberler
Malatya'da akrabaların
Malatya'da akrabaların "yol tartışması" kanlı bitti: 2 ölü
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Fendoğlu, İüniversitedeki işçilerin sorunlarını dile getirdi
Fendoğlu, İüniversitedeki işçilerin sorunlarını dile getirdi

Ana Sayfa
RESMİ REKLAMLAR
Malatya Haber
Spor
Güncel
Asayiş
Ekonomi
Siyaset
Türkiye
Eleman İlanı
Dünya
Malatya Biyografiler
Motaş Hareket Saatleri
Malatya Vefat
Malatya sondakika haberleri
Dini Bilgiler
Sağlık
Teknoloji
Kültür Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Malatya Haber
  • Malatya sondakika haberleri
  • Malatya Vefat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Bu internet sitesinde açık isimle yazan köşe yazarının yazısı yayımlanır. Mahlas kullanımı yasaktır. Yazar yazdığı yazıdan dolayı doğrudan sorumludur. Yazarın yazdığı yazıların yasal yükümlülüğü birinci derecede yazarı bağlar. Yazarın yazdıkları sitemizin görüşlerini yansıtmaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim