• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RESMİ REKLAMLAR
  • Malatya Haber
  • Spor
  • Güncel
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Türkiye
  • Eleman İlanı
  • Dünya Malatya Biyografiler Motaş Hareket Saatleri Malatya Vefat Malatya sondakika haberleri Dini Bilgiler Sağlık Teknoloji Kültür Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
07:06
Malatya'da arazi kavgası cinayeti davasında 4 sanığa 18'er yıl hapis
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. MAGİNDER heyeti Doğanşehir'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu
Güncel
Yayınlanma: 01 Temmuz 2025 - 14:27
Güncelleme: 01 Temmuz 2025 - 14:28

MAGİNDER heyeti Doğanşehir'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek konteyner çarşıdaki esnaf ve ilçe halkıyla bir araya geldi. Ziyaret kapsamında esnafın yaşadığı sıkıntıları dinleyen heyet, çözüm önerilerini raporlayarak ilgili makamlara iletmek üzere çalışma başlattı.

Güncel
01 Temmuz 2025 - 14:27
Güncelleme: 01 Temmuz 2025 - 14:28
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MAGİNDER heyeti Doğanşehir'de esnaf ve vatandaşlarla buluştu
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek konteyner çarşıdaki esnaf ve ilçe halkıyla bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında esnafın yaşadığı sıkıntıları dinleyen heyet, çözüm önerilerini raporlayarak ilgili makamlara iletmek üzere çalışma başlattı.

Ziyaret sırasında konuşan Başkan Salih Karademir, Doğanşehir'in kendileri için manevi bir öneme sahip olduğunu belirterek, "MAGİNDER ailesi olarak Doğanşehir'i ziyaret ettik. Bu ilçemiz, hem kıymetli insanlarıyla hem de tarihsel önemiyle bizim için çok özel bir yer. Aynı zamanda Onursal Başkanımız merhum Vahap Küçük'ün memleketi olması sebebiyle manevi bağımız çok güçlü" dedi.

"Doğanşehir yeniden ayağa kalkacak"

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Doğanşehir'in yeniden inşa sürecinde olduğunu belirten Karademir, "1933 yılında İsmet Paşa'nın Viranşehir olan adını Doğanşehir olarak değiştirdiği bu kadim ilçemiz, ne yazık ki 6 Şubat'ta yeniden viran bir görünüme büründü. Ancak devletimizin tüm imkânlarıyla burada olduğunu görüyoruz. MAGİNDER olarak da bizler her zaman Doğanşehir'in yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Esnaf fiziki şartlardan dolayı zorlanıyor"

Konteyner çarşıda faaliyet gösteren esnafın birçok sorunla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Karademir, "Altyapı eksikleri, iş alanlarının yetersizliği ve rezerv alanlarda yapımı bekleyen iş yerleri gibi konular, en çok dile getirilen sorunların başında geliyor. Bu talepleri not aldık, çözüm için gerekli girişimlerde bulunacağız" şeklinde konuştu.

"Tarımda destek şart"

Doğanşehir'in tarımsal üretimde önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Karademir, "Kayısı ve elma üretimi, ilçemizin en önemli geçim kaynakları arasında. Ancak yaşanan don olayları ve doğal afetler nedeniyle üretici ciddi zarar gördü. Bu nedenle Tarım Bakanlığımız ve hükümetimizden tarımsal destekler konusunda beklentimiz yüksek" dedi.

Ayrıca organize sanayi bölgesi gibi yatırımların da ilçeye kazandırılması gerektiğini vurgulayan Karademir, ilçede ekonomik hareketliliğin sağlanması adına bu tür projelerin elzem olduğunu dile getirdi.

"Doğanşehir'i seviyoruz, moral olmaya devam edeceğiz"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karademir, "Doğanşehir'in havasını soluduk, suyunu içtik, misafirperverliğini yaşadık. Siyasetçisinden akademisyenine, iş insanından bilim insanına kadar bu topraklar bu ülkeye büyük değerler kazandırmıştır. Biz de bu güzel ilçemize moral ve motivasyon olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından MAGİNDER heyeti, esnaftan ve vatandaşlardan aldığı talepleri bir rapor halinde toplayarak ilgili kurumlarla paylaşacaklarını duyurdu. Başkan Karademir, kendilerini sıcak bir şekilde karşılayan Doğanşehir halkına da teşekkür etti.


İHA

İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Geçit, Tecde Mahallesi'ndeki yol yenileme çalışmalarını inceledi
Başkan Geçit, Tecde Mahallesi'ndeki yol yenileme çalışmalarını inceledi
Malatya'da kayısı üreticileri zirai don için alarma geçti
Malatya'da kayısı üreticileri zirai don için alarma geçti
İhbar üzerine camiye gelen polisler sürpriz kutlamayla karşılaştı
İhbar üzerine camiye gelen polisler sürpriz kutlamayla karşılaştı
Malatya'da kayısı bahçeleri kar altında kaldı
Malatya'da kayısı bahçeleri kar altında kaldı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 yaralı
Malatya'da arazi kavgası cinayeti davasında 4 sanığa 18'er yıl hapis
Malatya'da arazi kavgası cinayeti davasında 4 sanığa 18'er...
13 Nisan 2026 Malatya'da Vefat Edenler
13 Nisan 2026 Malatya'da Vefat Edenler
Yeşilyurt Belediyesi 8 taşınmazı ihaleyle kiraya verecek
Yeşilyurt Belediyesi 8 taşınmazı ihaleyle kiraya verecek
Şeker çuvallarından 3 kilo uyuşturucu çıktı
Şeker çuvallarından 3 kilo uyuşturucu çıktı
Çok Okunan Haberler
Başkan Ulubaba'dan Kadir Gecesi Mesajı
Başkan Ulubaba'dan Kadir Gecesi Mesajı
Malatya'da gölette boğulan şahsın kimliği belirlendi
Malatya'da gölette boğulan şahsın kimliği belirlendi
Malatya'da eski eşinin komşuları tarafından darbedilen şahıs hastanelik oldu
Malatya'da eski eşinin komşuları tarafından darbedilen şahıs hastanelik...
İl Başkanı Ali Bakan'dan Leman dergisine sert tepki
İl Başkanı Ali Bakan'dan Leman dergisine sert tepki

Ana Sayfa
RESMİ REKLAMLAR
Malatya Haber
Spor
Güncel
Asayiş
Ekonomi
Siyaset
Türkiye
Eleman İlanı
Dünya
Malatya Biyografiler
Motaş Hareket Saatleri
Malatya Vefat
Malatya sondakika haberleri
Dini Bilgiler
Sağlık
Teknoloji
Kültür Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Malatya Haber
  • Malatya sondakika haberleri
  • Malatya Vefat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Bu internet sitesinde açık isimle yazan köşe yazarının yazısı yayımlanır. Mahlas kullanımı yasaktır. Yazar yazdığı yazıdan dolayı doğrudan sorumludur. Yazarın yazdığı yazıların yasal yükümlülüğü birinci derecede yazarı bağlar. Yazarın yazdıkları sitemizin görüşlerini yansıtmaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim