• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RESMİ REKLAMLAR
  • Malatya Haber
  • Spor
  • Güncel
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Türkiye
  • Eleman İlanı
  • Dünya Malatya Biyografiler Motaş Hareket Saatleri Malatya Vefat Malatya sondakika haberleri Dini Bilgiler Sağlık Teknoloji Kültür Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
02:01
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Malatya Renkleniyor, Protokolü İmzalandı
Güncel
Yayınlanma: 29 Nisan 2022 - 13:05
Güncelleme: 29 Nisan 2022 - 15:08

Malatya Renkleniyor, Protokolü İmzalandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile kentteki cadde ve sokaklardaki duvarlar üniversite öğrencileri tarafından yapılacak resimlerle renklenecek.

Güncel
29 Nisan 2022 - 13:05
Güncelleme: 29 Nisan 2022 - 15:08
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Malatya Renkleniyor, Protokolü İmzalandı
Yapılacak çalışmalarla bir yandan çirkin bir görüntü oluşturan yerler ve duvarlar güzel bir görünüme kavuşturulmuş olacak. Böylece öğrenciler bir sorumluluk projesini gerçekleştirirken, Malatyalılar da sanatla buluşmuş olacaklar.

Bu nedenle yapılacak olan sanatsal çalışma ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi arasında bir protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “İnönü Üniversitesi olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte birçok projeyi şimdiye kadar gerçekleştirdik. Eğitim Fakültesi olarak da hocalarımızın nezaretinde öğrencilerimizle hem sosyal sorumluluk kapsamında hem de toplum uygulamaları kapsamında öğrenci toplulukları üzerinden projeler yapıyoruz.  Bu projeleri gerçekleştirdiğimiz en büyük paydaşlarımız ise Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Valiliği’mizdir.

2021 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz birçok projemiz oldu. Bugün ki projemiz ise resim bölümü ile “Malatya Renkleniyor” konulu. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği alanlara Doğan Hocamızın rehberliğinde doğa resmi yaparak, şehri güzelleştirmek ve şehre renk katmak istiyoruz. Eğitim fakültemizin bu projesine Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak.

Başta bu projemiz ve gerçekleştirip ama daha sayamadığım çok sayıda projelerimizde bize destek veren, şehrimize katkı vermemize imkân sağlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.




Gürkan, “Şehrin hafızasının, kimliğinin ve kent olgusunun öne çıkarılmasında önemli bir proje”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da protokol imza töreni sırasında yaptığı konuşmada sanat ve sanatçının önemine değinerek, “İnönü Üniversitemiz, topluma açık ve toplumun dertleriyle dertlenen, değişim-dönüşümle toplumla birlikte gerçekleştiren bir yönetim anlayışını benimsedi. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum.

Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak birçok projede üniversitemizle beraber hareket ettik.

Arslantepe'nin UNESCO kalıcı kültür listesine alınması noktasında, diğer sosyal kültürel ve eğitim anlamlarında, diğer iş ve işlemlerde üniversitemizle hakikaten yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bugün de ‘Malatya Renkleniyor’ projesi kapsamında üniversitemiz eğitim fakültesi ile birlikte bir protokol imzaladık.  


Şehir önemlidir. Şehir herkese açık olandır. Şehir hayatın kendisidir. Şehir insandır.  Aynı sokakta zengin ve fakirin aynı havayı teneffüs ettiği, aynı kaldırımda yürüdüğü paylaşımın adıdır şehir. Dolayısıyla şehirde de, şehrin belleğinin, hafızasının korunması noktasında özellikle eğitim fakültelerimizin resim bölümleri ile işbirliği yapılması Büyükşehir Belediyemiz açısından da şehrimizin geleceği açısından da önemli bir proje olduğu kanaatindeyim.

Özellikle şehrimizi renklendiriyoruz derken çirkin görüntü kirlilikleri olsun, trafo binaları ve benzeri yerler renklendirilir ve resimler çizilirken özellikle bir tematik olgunun kullanılmasından yana olduk. Battalgazi döneminde de trafo binalarının klasik yapılarının değiştirilip, oranın tematik değerlerini öne çıkararak bir resim anlayışının geliştirilmesi noktasında çalışmalarımız oldu. İnşallah bu duvarların ve diğer alanların renklendirilmesi konusunda yine Malatya'nın kültür değerlerine sahip çıkılması anlamında üniversitemizin de önemli bir görevi ifa edeceğine inanıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Şehrin belleğine hafızasına ve tematik değerlerine uygun sokak çalışmaları yapıldığı zaman şehir bir anlam ifade eder. Aksi takdirde belleğini, hafızasını yitirmiş bir şehrin şehir olma olgusu şehirden çok uzaktır. Şehir bir insan gibidir. Hafızası belleği ve kimliği olmayan şehir bir şehir değildir.


Bizler şehrimizin kültürel miraslarının günümüze ve geleceğe aktarılması noktasında sanatla duvarları renklendirilirken de şehrin tematik değerlerinin ve kültürel öğelerini öne çıkararak resimlendirmenin tercih edilmesi, hem şehirdeki hafızanın ve birliğinin güçlenmesi anlamında, hem şehir kimliğinin ortaya çıkarılması noktasında ve hem de kent olgusunun öne çıkarılması anlamında önemli bir proje olduğu kanaatindeyim.

Bu anlamda değerli İnönü Üniversitesi Rektörümüze, Eğitim Fakültesi Dekanımıza, resim bölümü başkanımıza, sevgili öğrencilerimize, onlarla birlikte çalışan mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin Malatya’mıza ve Malatya’mızın kent kültürüne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


bülten
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Şehit ateşi Malatya'ya düştü
Şehit ateşi Malatya'ya düştü
Havuza düşen yaralı leylek koruma altına alındı
Havuza düşen yaralı leylek koruma altına alındı
Malatya'da Büyükşehir Belediyesinden Muharrem İftarı
Malatya'da Büyükşehir Belediyesinden Muharrem İftarı
06 Temmuz 2025 Malatya Elektrik Kesintisi Yapılacak Mahalleler
06 Temmuz 2025 Malatya Elektrik Kesintisi Yapılacak Mahalleler
ilan.gov.tr
Son Haberler
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı
Şehit ateşi Malatya'ya düştü
Şehit ateşi Malatya'ya düştü
Özpa Gayrimenkul: Gayrimenkulünüz İçin Güvenilir Çözüm Ortağınız
Özpa Gayrimenkul: Gayrimenkulünüz İçin Güvenilir Çözüm Ortağınız
Deprem bölgesi Malatya'ya 570 milyonluk yatırım
Deprem bölgesi Malatya'ya 570 milyonluk yatırım
Akçadağ'da besi çiftliği ve odunlukta yangını
Akçadağ'da besi çiftliği ve odunlukta yangını
Çok Okunan Haberler
Malatya'da akrabaların
Malatya'da akrabaların "yol tartışması" kanlı bitti: 2 ölü
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Malatya'da Pandemi Kurulu Üyeleri Unutulmadı
Malatya'da Pandemi Kurulu Üyeleri Unutulmadı

Ana Sayfa
RESMİ REKLAMLAR
Malatya Haber
Spor
Güncel
Asayiş
Ekonomi
Siyaset
Türkiye
Eleman İlanı
Dünya
Malatya Biyografiler
Motaş Hareket Saatleri
Malatya Vefat
Malatya sondakika haberleri
Dini Bilgiler
Sağlık
Teknoloji
Kültür Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Malatya Haber
  • Malatya sondakika haberleri
  • Malatya Vefat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Bu internet sitesinde açık isimle yazan köşe yazarının yazısı yayımlanır. Mahlas kullanımı yasaktır. Yazar yazdığı yazıdan dolayı doğrudan sorumludur. Yazarın yazdığı yazıların yasal yükümlülüğü birinci derecede yazarı bağlar. Yazarın yazdıkları sitemizin görüşlerini yansıtmaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim