• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RESMİ REKLAMLAR
  • Malatya Haber
  • Spor
  • Güncel
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Türkiye
  • Eleman İlanı
  • Dünya Malatya Biyografiler Motaş Hareket Saatleri Malatya Vefat Malatya sondakika haberleri Dini Bilgiler Sağlık Teknoloji Kültür Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
10:47
Malatya'da feci kaza: 2 hemşire yanarak can verdi
10:14
Malatya'da traktör kazası: 1 ölü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. MASKİ'den Uyarı
Güncel
Yayınlanma: 25 Ocak 2020 - 16:36
Güncelleme: 25 Ocak 2020 - 16:38

MASKİ'den Uyarı

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, deprem sonrası içme suyunun bulanık aktığını belirtti.

Güncel
25 Ocak 2020 - 16:36
Güncelleme: 25 Ocak 2020 - 16:38
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MASKİ'den Uyarı
Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, deprem sonrası içme suyunun bulanık aktığını belirterek, "Elazığ merkezli olan ve ilimizde de hissedilen 6,8 şiddetindeki deprem sonrasında, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Kaptaj kaynağı suyunda bulanıklık meydana gelmiştir" dedi.

Elazığ Sivrice merkezli depreme etken olan Doğu Anadolu fay hattının yakınında bulunan Malatya'nın içme suyunu sağlayan Kaptaj bölgesinin de depremden etkilenmesi nedeniyle içme suyunun bulanık aktığı ortaya çıktı.

Doğu Anadolu fay hattının Bingöl Karlova'dan başlayıp Bingöl, Elazığ Palu, Hazar Gölü, Adıyaman Sincik, Adıyaman Çelikhan ve Adıyaman Gölbaşı'ndan geçerek yön değiştirdiği ve fayın devam ettiği belirtildi.
Malatya'da 500 bin civarında nüfusun içme suyunun sağlandığı Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırına yakın bölgedeki Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Mahallesi'ndeki Pınarbaşı Kaptaj diye bilinen yerin de depremden etkilenmiş olabileceği, bu nedenle suyun renginin değişmiş olduğu ifade edildi.

Malatya İnönü Üniversitesinden emekli olan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırına yakın bölgedeki Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Mahallesindeki Pınarbaşı Kaptaj'dan çıkan içme suyunun faylardan çıktığını belirterek, "Karların erimesi ve fay aralarına karışması ile içme suyu milli olabilir. Deprem sonrası suyun, biraz milli, renginin koyu olarak akması normaldir. Korkulacak bir şey yoktur" ifadelerini kullandı.

MASKİ'den açıklama
Bu arada, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Elazığ merkezli olan ve ilimizde de hissedilen 6,8 şiddetindeki deprem sonrasında, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey Kaptaj kaynağı suyunda bulanıklık meydana gelmiştir. Önlem almak için MASKİ ve Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin birçok noktasında saat başı su numunesi alınmaktadır. Ayrıca MASKİ ekiplerimiz içme suyu kaynağımız olan Kaptaj'da çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Bu konuyla ilgili, bazı basın ve yayın organlarında ve sosyal medyada suya kanalizasyon karıştığı ile ilgili mesnetsiz birtakım iddialar dolaşmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tip söylentileri dikkate almamaları önemle rica olunur" ifadeleri yer aldı.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yeşilyurt Belediyesi, kırsalda ulaşımı kolaylaştırıyor
Yeşilyurt Belediyesi, kırsalda ulaşımı kolaylaştırıyor
11 Temmuz 2025 Malatya Elektrik Kesintisi Yapılacak Mahalleler
11 Temmuz 2025 Malatya Elektrik Kesintisi Yapılacak Mahalleler
10 Temmuz 2025 Malatya Elektrik Kesintisi Yapılacak Mahalleler
10 Temmuz 2025 Malatya Elektrik Kesintisi Yapılacak Mahalleler
Başkan Taşkın:
Başkan Taşkın: "Battalgazi'nin Her Noktasına Ulaşıyoruz"
ilan.gov.tr
Son Haberler
Malatya'da feci kaza: 2 hemşire yanarak can verdi
Malatya'da feci kaza: 2 hemşire yanarak can verdi
Malatya'da traktör kazası: 1 ölü
Malatya'da traktör kazası: 1 ölü
Malatya'da kontrolden çıkan araç refüje çarptı: 3 yaralı
Malatya'da kontrolden çıkan araç refüje çarptı: 3 yaralı
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama
10 Temmuz 2025 Malatya'da Vefat Edenler
10 Temmuz 2025 Malatya'da Vefat Edenler
Çok Okunan Haberler
Malatya'da akrabaların
Malatya'da akrabaların "yol tartışması" kanlı bitti: 2 ölü
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Malatya'da Hasar Gören Evler Boşaltılıyor
Malatya'da Hasar Gören Evler Boşaltılıyor

Ana Sayfa
RESMİ REKLAMLAR
Malatya Haber
Spor
Güncel
Asayiş
Ekonomi
Siyaset
Türkiye
Eleman İlanı
Dünya
Malatya Biyografiler
Motaş Hareket Saatleri
Malatya Vefat
Malatya sondakika haberleri
Dini Bilgiler
Sağlık
Teknoloji
Kültür Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Malatya Haber
  • Malatya sondakika haberleri
  • Malatya Vefat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Bu internet sitesinde açık isimle yazan köşe yazarının yazısı yayımlanır. Mahlas kullanımı yasaktır. Yazar yazdığı yazıdan dolayı doğrudan sorumludur. Yazarın yazdığı yazıların yasal yükümlülüğü birinci derecede yazarı bağlar. Yazarın yazdıkları sitemizin görüşlerini yansıtmaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim