• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RESMİ REKLAMLAR
  • Malatya Haber
  • Spor
  • Güncel
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Türkiye
  • Eleman İlanı
  • Dünya Malatya Biyografiler Motaş Hareket Saatleri Malatya Vefat Malatya sondakika haberleri Dini Bilgiler Sağlık Teknoloji Kültür Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
10:47
Malatya'da feci kaza: 2 hemşire yanarak can verdi
10:14
Malatya'da traktör kazası: 1 ölü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Murat Aslan, Mücbir Sebep Hali En Az 5 Yıl Uzatılmalı
Siyaset
Yayınlanma: 12 Mart 2024 - 14:11

Murat Aslan, Mücbir Sebep Hali En Az 5 Yıl Uzatılmalı

Şehir Planlamacısı Murat Aslan, esnaf ve iş verenler için nücbir sebep hali en az 5 yıl uzatılmalı, yerinde dönüşüm projelerinde ise KDV oranı , vergi ve harç giderleri alınmamalıdır.

Siyaset
12 Mart 2024 - 14:11
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Murat Aslan, Mücbir Sebep Hali En Az 5 Yıl Uzatılmalı
Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Planlamacısı Murat Aslan, seçim çalışması  sırasında  yaptığımız esnaf  ziyaretlerinde en  çok esnafımız ertelenen vergi ve borçların 30 Nisan'da  sona ereceğini şu  şartlarda   deprem  bölgesi  esnafları  ve  iş  verenler  olarak  bu  borçları  bu  şekilde  ödeyemeyeceklerini söyleyerek  mücbir sebep süresinin uzun vadeli  uzatılmasını  talep ettiklerini söyledi.

Şehir Planlamacısı Murat Aslan, mücbir sebep hali en az 5 yıl uzatılmalı
gerçekten esnafımız ve iş  verenlerimiz  çok  büyük  bir sıkıntıda. Bir  çoğunun iş  yerleri yıkılmış konteynerlarda  çok  zor  şartlarda  çalışmak  zorundalar. Esnafımız 20  metrekare alana  sıkışmış  doğru  dürüst  ürünlerini  mallarını sergileyemez  halde. Çoğu  yerlerde doğru  dürüst  su yok, elektrik  yok  en  önemlisi  lavoba  yok  namaz  kılacakları  camii veya  mescit  yok.  Bu  durumun  acilen  düzeltilmesi  lazım. Görünen  o ki  esnafımız ve  vatandaşlarımız 20 metrekarelik konteynerlarda  uzun  süre  yaşamak  ve  ticaret  yapmak  zorunda.  En  azından deprem bölgesindeki  esnaflarımızın  elini  rahatlatmak  için   esnaflarımızın tüm  borçları  uzun  vadeli  ertelenmeli  faizleri  silinmeli  ve  esnafımıza  can suyu  olması adına  faizssiz  kredi  verilmelidir.  Başkan Murat Aslan, Bu  nedenle  Yeşilyurt'un Battalgazi'nin , Diğer ilçelerin  genel anlamda Malatya'nın yeniden ayağa kalkması ve  ticari hayatın normale dönebilmesi  için  mücbir sebep hali devam etmelidir. Örneğin 2011 yılında Van’da  meydana gelen deprem sonrası mücbir sebep hali  5 yılsüreyle uzatılmış Van ilimiz  kısa bir zamanda  toparlanmıştır dedi.  

Yerinde dönüşüm projelerinde KDV oranı , vergi ve harç giderleri alınmamalı
Ayrıca yerinde dönüşüm hibe ve kredi desteklerinin artırılmasının şart olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Planlamacısı Murat Aslan, Malatya'nın yerinde dönüşüm projelerine ile daha  kısa  vadede ve  daha  az  maliyetle  toparlanabileceğini  çünkü yerinde dönüşümde  alt yapı ve  üst yapının hazır  olduğunu bu  nedenle  bir  çok  imalat  ve  yapım  kaleminde  maliyetin  olmayacağını söyleyerek bu şekilde  şehir daha  kısa sürede  toparlanacaktır.   Deprem bölgesinde  yapılacak binaların KDV oranından  muaf tutulması ve  yararlanması için bölge acilen 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli alan ilan edilmeli diyen Başkan adayı Şehir Planlamacısı Murat Aslan,  yerinde dönüşüm kapsamında yapılacak yeni inşaatlar ve orta hasarlı binaların güçlendirilmesi projeleri KDV’den muaf  tutulmalı  yapılacak inşaatların her türlü vergi  ve harç  giderlerinin  alınmaması  gerektiğini söyledi.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Ulutaş'tan mahalle ziyaretlerini sürdürüyor
Başkan Ulutaş'tan mahalle ziyaretlerini sürdürüyor
Deprem bölgesi Malatya'ya 570 milyonluk yatırım
Deprem bölgesi Malatya'ya 570 milyonluk yatırım
Başkan Kılıç : Sivas’ta Türkiye’yi mezhepsel çatışmalarla bölmeye çalıştılar
Başkan Kılıç : Sivas’ta Türkiye’yi mezhepsel çatışmalarla bölmeye çalıştılar
AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan'dan Özgür Özel'e tepki
AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan'dan Özgür Özel'e tepki
ilan.gov.tr
Son Haberler
Malatya'da feci kaza: 2 hemşire yanarak can verdi
Malatya'da feci kaza: 2 hemşire yanarak can verdi
Malatya'da traktör kazası: 1 ölü
Malatya'da traktör kazası: 1 ölü
Malatya'da kontrolden çıkan araç refüje çarptı: 3 yaralı
Malatya'da kontrolden çıkan araç refüje çarptı: 3 yaralı
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama
10 Temmuz 2025 Malatya'da Vefat Edenler
10 Temmuz 2025 Malatya'da Vefat Edenler
Çok Okunan Haberler
Malatya'da akrabaların
Malatya'da akrabaların "yol tartışması" kanlı bitti: 2 ölü
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Geçit: "55 bin konutu bir yıl içinde teslim ediyoruz"
Geçit: "55 bin konutu bir yıl içinde teslim ediyoruz"

Ana Sayfa
RESMİ REKLAMLAR
Malatya Haber
Spor
Güncel
Asayiş
Ekonomi
Siyaset
Türkiye
Eleman İlanı
Dünya
Malatya Biyografiler
Motaş Hareket Saatleri
Malatya Vefat
Malatya sondakika haberleri
Dini Bilgiler
Sağlık
Teknoloji
Kültür Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Malatya Haber
  • Malatya sondakika haberleri
  • Malatya Vefat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Bu internet sitesinde açık isimle yazan köşe yazarının yazısı yayımlanır. Mahlas kullanımı yasaktır. Yazar yazdığı yazıdan dolayı doğrudan sorumludur. Yazarın yazdığı yazıların yasal yükümlülüğü birinci derecede yazarı bağlar. Yazarın yazdıkları sitemizin görüşlerini yansıtmaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim