• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RESMİ REKLAMLAR
  • Malatya Haber
  • Spor
  • Güncel
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Türkiye
  • Eleman İlanı
  • Dünya Malatya Biyografiler Motaş Hareket Saatleri Malatya Vefat Malatya sondakika haberleri Dini Bilgiler Sağlık Teknoloji Kültür Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
00:56
Malatya'da traktör kazası: Karı koca hayatını kaybetti
00:52
Malatya'da iş makinesinin altında kalan şahıs hayatını kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gürkan, "Hizmeti engellemeye yönelik çalışmalar olduğunu değerlendiriyorum"
Güncel
Yayınlanma: 03 Ağustos 2021 - 16:42
Güncelleme: 03 Ağustos 2021 - 16:47

Gürkan, "Hizmeti engellemeye yönelik çalışmalar olduğunu değerlendiriyorum"

Güncel
03 Ağustos 2021 - 16:42
Güncelleme: 03 Ağustos 2021 - 16:47
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gürkan,
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları yapılan Horata mesire alanında incelemelerde bulundu.

Yaz aylarında vatandaşların dinlenip eğeleneceği rahat mekanlar hazırlamak amacıyla çalışmalar yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatyalıların sıklıkla uğradığı Horata Mesire alanında yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları yapılan Horata mesire alanında incelemelerde bulundu.



"Horata mesire alanını yenilenmiş haliyle hizmete yeniden açacağız"

Horata Mesire alanında çalışmalara başladıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, "Fırat Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde Horata Mesire alanında ekonomik ömrünü tamamlamış olan binaların yenilenmesi ile birlikte mesire alanındaki çalışmalarımızı ise sezon sonu itibariyle yapacağız. Çalışmalar sonrasında Horata Mesire alanını yenilenmiş bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine yeniden açacağız" dedi.



Horata'nın Malatya ile özdeşleştiğini belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, "Horata Malatya ile özdeşleşmiş bir isimdir. Horata vatandaşlarımızın yoğun olarak ilgi gösterdiği güzel bir mekan. Horata Mesire alanı hem havası itibariyle hem de su kaynağından dolayı vatandaşlarımız tarafından tercih edilen piknik alanlarından biri. Mesire alanı içerisinde gerekli düzenlemeler ve yenileme çalışmaları yapılmadığından dolayı sosyal donatı alanları ile alanın genelinde bazı çalışmalar başlattık. Bu yıl Fırat Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz proje kapsamında Horata'ya aslına uygun, günümüz şartlarında en iyi hizmeti verecek bir nitelik kazandıracağız. Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık. Sosyal Tesislerdeki çalışmalar başlatıldı. Mesire alanında vatandaşlarımız faydalandığı için şu an itibariyle bu alanlarda çalışmalarımızı başlatmadık. Bu alanda gerekli çalışmalarımızı tamamlayarak Banazılı hemşerilerimize, Malatya'mıza en güzel hizmeti sunacak bir mekan haline getireceğiz. Hizmetlerimizde her zaman yanımızda olan muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Horata Mesire alanının yıl boyunca açık olmasını istediklerini belirten Bahçebaşı Mahallesi Muhtarı Cahit Işıldak, "Horata'mıza yıllardır hizmet gelmemişti. Sayın Başkanımızdan rica ettik. Horata Mesire alanı 7-8 ay hizmet veriyor. Bunu bütün yıla nasıl yayabiliriz diye Sayın Başkanımızdan yardım istedik. Sayın Başkanımız da bizleri kırmayarak bir proje hazırladılar. Şu anda binamızın inşaatı devam ediyor. Çevre düzenleme çalışmaları yapılacak. Gerçekten Horata, Horata olacak. Çalışmalardan dolayı Sayın Başkanıma mahallelim adına teşekkür ediyorum" dedi.



"Yapılan açıklamalar Konak halkına ait değil"

Sosyal medya üzerinden yanlış açıklamaların yapıldığını belirten Yeni Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçak ise, "Bahçebaşı Mahalle Muhtarımız gerekli açıklamayı yaptı. Bizim üzüldüğümüz sosyal medya üzerinden yapılan bazı açıklamalar var. Yapılan o açıklamalar Konak halkına ait değil. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapmış olduğu hizmetleri biliyoruz. Bu hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.



"Hizmeti engellemeye yönelik çalışmalar olduğunu değerlendiriyorum"

Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarla ilgili olarak da değerlendirme yapan Gürkan, "Sosyal medyada bu alanın betonlaştığı şeklinde çok çirkin bir propaganda yürütülüyor. Hizmeti engellemeye yönelik çalışmalar olduğunu değerlendiriyorum. Muhtarlarımızın da ifade ettiği gibi neticede tabiatı, doğayı korumak gibi bir sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz var. Bu alan Banazı'ya, Horata'ya yakışır, yaraşır bir park olacak. Kimsenin bu konu ile ilgili bir şüphesi olmasın. Sosyal medyada olumsuz paylaşımlar yapanlar bu alandaki çalışmalar tamamlandığı zaman yaptıklarından pişman olacaklar" diye konuştu.
İHA
2021/08/baskan-gurkan-horata-mesire-alaninda-incelemelerde-bulundu-20210803AW38-1.jpg
2021/08/baskan-gurkan-horata-mesire-alaninda-incelemelerde-bulundu-20210803AW38-2.jpg
2021/08/baskan-gurkan-horata-mesire-alaninda-incelemelerde-bulundu-20210803AW38-3.jpg
2021/08/baskan-gurkan-horata-mesire-alaninda-incelemelerde-bulundu-20210803AW38-4.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Malatya'da Büyükşehir Belediyesinden Muharrem İftarı
Malatya'da Büyükşehir Belediyesinden Muharrem İftarı
06 Temmuz 2025 Malatya Elektrik Kesintisi Yapılacak Mahalleler
06 Temmuz 2025 Malatya Elektrik Kesintisi Yapılacak Mahalleler
05 Temmuz 2025 Malatya Elektrik Kesintisi Yapılacak Mahalleler
05 Temmuz 2025 Malatya Elektrik Kesintisi Yapılacak Mahalleler
04 Temmuz 2025 Malatya'da Vefat Edenler
04 Temmuz 2025 Malatya'da Vefat Edenler
ilan.gov.tr
Son Haberler
Malatya'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da traktör kazası: Karı koca hayatını kaybetti
Malatya'da traktör kazası: Karı koca hayatını kaybetti
Malatya'da Büyükşehir Belediyesinden Muharrem İftarı
Malatya'da Büyükşehir Belediyesinden Muharrem İftarı
Malatya'da iş makinesinin altında kalan şahıs hayatını kaybetti
Malatya'da iş makinesinin altında kalan şahıs hayatını kaybetti
Malatya'da cadde ortasında drift yapan sürücüye ağır ceza
Malatya'da cadde ortasında drift yapan sürücüye ağır ceza
Çok Okunan Haberler
Malatya'da akrabaların
Malatya'da akrabaların "yol tartışması" kanlı bitti: 2 ölü
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Malatya'da 39 yaşındaki kadın çadırda ölü bulundu
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Milletvekili Ölmeztoprak'tan Defterdarlık ziyareti
Herkesin sesiyle tanıdığı gurme Malatya’nın lezzetlerine hayran kaldı
Herkesin sesiyle tanıdığı gurme Malatya’nın lezzetlerine hayran kaldı

Ana Sayfa
RESMİ REKLAMLAR
Malatya Haber
Spor
Güncel
Asayiş
Ekonomi
Siyaset
Türkiye
Eleman İlanı
Dünya
Malatya Biyografiler
Motaş Hareket Saatleri
Malatya Vefat
Malatya sondakika haberleri
Dini Bilgiler
Sağlık
Teknoloji
Kültür Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Malatya Haber
  • Malatya sondakika haberleri
  • Malatya Vefat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Bu internet sitesinde açık isimle yazan köşe yazarının yazısı yayımlanır. Mahlas kullanımı yasaktır. Yazar yazdığı yazıdan dolayı doğrudan sorumludur. Yazarın yazdığı yazıların yasal yükümlülüğü birinci derecede yazarı bağlar. Yazarın yazdıkları sitemizin görüşlerini yansıtmaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim