• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • RESMİ REKLAMLAR
  • Malatya Haber
  • Spor
  • Güncel
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Türkiye
  • Eleman İlanı
  • Dünya Malatya Biyografiler Motaş Hareket Saatleri Malatya Vefat Malatya sondakika haberleri Dini Bilgiler Sağlık Teknoloji Kültür Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
22:07
Malatya'da yük treni hemzemin geçitte otomobile çarptı: 5 yaralı
00:38
Malatya'da zincirleme kaza: 2 yaralı
00:38
Malatya'da huzur ve güven uygulaması
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. M.Nurullah Varol
  3. COVİD 19 / PANDEMİ BİTER Mİ !???
Yayınlanma: 15 Haziran 2020 - 08:25

COVİD 19 / PANDEMİ BİTER Mİ !???

15 Haziran 2020 - 08:25
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
COVİD 19 / PANDEMİ BİTER Mİ !???
M.Nurullah Varol
[email protected]
BÜYÜTEÇ

Dünyanın sonuna doğru hızla giderken artık felaketler, depremler, seller, tusunami, yaşanan salgın hastalıklar kuş gribi, sars, verem, veba ve en son corona covid 19 pandemisi ile mücadele etmyİ insanlık öğrendi. Öğrenmek zonunda da zaten.

Bu noktada sağlık örgütleri, ülkeler, başkanlar, liderler bu sıkıntılardan halkı kurtarmak için mücadele verirken, bizlerde o mücadeleye destek olmak zorundayız. Bu mücadelede el ele ülke olarak kurallara uyarak kurtulmayı başarmalıyız. Başarmalıyız ama bir anlık rehavetimiz, ummadığımızı başımıza getirebilir.

Türkiye, Malatya olarak bu covid19 illetinden tam da kurtulduk derken; bu salgını bitirme aşamasına girmek üzereyken yine dikkatsizlik, tedbirsizlik, bana bir şey olmaz (!) gibi deli cesareti his ve sözlerle vaka sayısının artmasına sebeb olduk.

Sosyal mesafenin şart olduğu, maskenin mecburi tutulduğu şu günlerde, yan yana içi içe olmadan duramıyoruz. Maskelerimiz var ama ya çenemizde, ya kolumuzda, ya cebimizde veya elimizde. Her ne hikmetse ağzımızda durduramyoruz.

Şahısların kendi sağlığını düşünmek veya düşünmemek gibi hük ve hürriyetleri var. Bu kişinin hür iradesinin elinde. Lakın şu kuralı bilmek ve uygulamak zorunluluğunda olduğumuzu bilmek ve ona göre yaşamak mecburiyetindeyiz.

KİŞİNİN ÖZGÜRLÜĞÜ KARŞISINDAKİNİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SINIRINDA BİTER.

Yani kişi cahil cesareti ile bu kuralların hiç birine riayet etmeme hakkına sahiptir. Sahiptir ama yaşanabilecek bir sıkıntıya (hastalığa) karşısındaki başka insanıda katmak, ona buluşturma hürriyetine sahip değildir.

Bu bilinçle bir süre daha kurala azami uymaya gayret göstermek zorundayız. Bir süre daha dikkatli olmayı başarırsak bu sıtıntıdanda kurtulacağız inşaELLAH.

Takip getmiştirsiniz, covid19 un aşısını bulundu ve üretime başlandı hayırlısıya. Artık gerekirse o gün, sıra, tarih vs. ile insanımız ve insanlık aşılanacak. Zaten gribin bir türü olan bu corona ile yaşamaya alışmak zorunda insanlık.

İşin birde tarihi ve ayrı boyutu var tabi (!)
Bir zamanlar, baş örtüsü takmanın sorun olduğu, kamu kurum ve kuruluşlarına kabul edilmediği, üniversitelere alınmadığı günler yaşadık. İnanın garip bir canlı biraz refaha kavuşunca hemen unutabilme özelliğine sahipki unuttuk sanırım o günleri.

Başörtülü insanların ikinci sınıf kabul edildiği günlerdi o günler. Türbanlılar Arabistan'a diyen siyasilerin olduğu günlerdi. Daha bir çok örnek verebilirim. Lakin sütunum buna kifayet etmez. O bayanların örtünmesinin bile yasak olduğu tesettürün en önemli aparatlarından olan peçeyi, bu gün bayanı erkeği, genci yaşlısı sağlık için takmak zoruda. Ve gözlemlediğim kadarıylada takan insanımız bundan rahatsızlık duymuyor. Ve kimse kimseyi maske taktığı için kınamıyor. Aksine tavsiye ediyor. Görevli kimseler yollarda takmayanları uyarıyor.

Bu sahneleri gözlemyelince inanın kalbime gelen ilk şey, eALLAH’ı büyüklüğü ve kudreti oluyor. Bayana emrolunan takva örtüsü peceyi O eALLAH ki tüm insanlığa taktırdı. İnananı, inanmayanı, yaşlısı, genci, siyahı, beyazı vs. ayırt etmeksiniz bir gezegen insana taktırdı. SübhüneALLAH….

Sözlerimi toparlarken yeni bir yazımda daha buluşabilmek ümidi, selam, muhabbet ve daum dua ile…… 
 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Taliban - 20 Ağustos 2021
  • Yeni bir ASALA - 04 Haziran 2021
  • TÜRKİYE İÇİN TEHTİT Mİ? - 30 Nisan 2021
  • POST MODERN DARBENİN İZ DÜŞÜMÜ - 01 Mart 2021
  • Boğaziçi Üniversitesi Protestoları - 14 Şubat 2021
  • Şerefsizliğin m-izahı … - 01 Kasım 2020
  • HZ.MUHAMMED(SAV) KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR - 25 Ekim 2020
  • KKTC'DE Kİ SEÇİM NEDEN ÖNEMLİ? - 13 Ekim 2020
  • Kardeş Can Azerbaycan - 27 Eylül 2020
  • AKDENİZDE SULAR ISINIRKEN - 20 Eylül 2020
  • Yeni Dünya Düzeni - 06 Eylül 2020
  • GÜNDEMİ YAKALAMAK? - 30 Ağustos 2020
  • İSTİKRARDAN KİM(ler) RAHATSIZ? - 10 Ağustos 2020
  • AYASOFYA'NIN YÜREKLERDEKİ ÖZLEMİ - 13 Temmuz 2020
  • ÜMMETİN ve MİLLETİN KANAYAN YARISI AYASOFYA - 01 Temmuz 2020
  • MUHALEFET OLMAK - 21 Haziran 2020
  • BELA ve SIKINTILARDAN DERS ÇIKARMAK - 02 Haziran 2020
  • …… ÜRÜSE DE BU KERVAN YÜRÜYOR - 22 Mayıs 2020
  • BU DİKKATSİZLİK NEDEN? - 17 Mayıs 2020
  • DÜŞÜNMEMİZ GEREKENLER - 11 Mayıs 2020
  • 1
  • 2
ilan.gov.tr
Köşe Yazarları
50 YIL ÖNCE 20 TEMMUZ 1974 KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI
Bayram Akdemir
50 YIL ÖNCE 20 TEMMUZ 1974 KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI
Tuğba Tülin Durdu
Tuğba Tülin Durdu
KÖTÜLÜĞE HASRET, İYİLİĞE HASET...
Yeni Malatya Spor U-17 Elit Akademi Takımı
Burak Dönmez
Yeni Malatya Spor U-17 Elit Akademi Takımı
YAPAY ZEKÂ KAZANIMLARI
Önder Sönmez
YAPAY ZEKÂ KAZANIMLARI
Memleket kaybetmeye devam ediyor..!
Said Yalçın
Memleket kaybetmeye devam ediyor..!
Taliban
M.Nurullah Varol
Taliban
Aileden Topluma Engellilik Algısı
Ali Haydar Koyun
Aileden Topluma Engellilik Algısı
MALATYA AFAD'da NELER OLUYOR.
Ali Ekber Kaya
MALATYA AFAD'da NELER OLUYOR.
Çok Okunan Haberler
Malatya'da 12 yaşındaki öğrenci sınıfta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Malatya'da 12 yaşındaki öğrenci sınıfta kalp krizi geçirerek hayatını...
Engelli vatandaşlardan "erişilebilir şehir" talebi
Engelli vatandaşlardan "erişilebilir şehir" talebi
Malatya'da hamile eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın ilk duruşması görüldü
Malatya'da hamile eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın...
Ana Sayfa
RESMİ REKLAMLAR
Malatya Haber
Spor
Güncel
Asayiş
Ekonomi
Siyaset
Türkiye
Eleman İlanı
Dünya
Malatya Biyografiler
Motaş Hareket Saatleri
Malatya Vefat
Malatya sondakika haberleri
Dini Bilgiler
Sağlık
Teknoloji
Kültür Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Kültür Sanat
  • Malatya Haber
  • Malatya sondakika haberleri
  • Malatya Vefat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Bu internet sitesinde açık isimle yazan köşe yazarının yazısı yayımlanır. Mahlas kullanımı yasaktır. Yazar yazdığı yazıdan dolayı doğrudan sorumludur. Yazarın yazdığı yazıların yasal yükümlülüğü birinci derecede yazarı bağlar. Yazarın yazdıkları sitemizin görüşlerini yansıtmaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim